Jerawat batu ketika awal kehamilan normal ke ye mommy2 semua?

Salam. Nk tanya mommy2 semua.. sy first pregnancy.. dh hampir 7weeks. Tapi dari week 3 sampai skrg ni muka, dagu dan dada sy naik jerawat yang besar2 mcm jerawat batu. Sy lgsg tak confident dan makin stress.. normal ke ye ketika hamil jadi mcm ni? Ada cara nk pulihkan tak ? Sedih sgt muka naik mcm ni. Husb saja tmpt mengadu #firstmom #pleasehelp #firstmom

2 Balas

normal awak, sy sbelum dpt tau yg sy pregnant sy da pelik muka sy mcm a little bit worse lar .. dgn jerawat payah nak kecut .. skali bila da check, positif .. smpai skg 12w jerawat masih ada walaupun kecik2 then tinggal parut yg bbekas hitam tu haaa

normal sebab hormon pregnancy. cuba awak tukar skincare, pakai yang basic je.