Confirm ke pregnant

Salam, nk minta pendapat, nak guna pregnancy test apa ye yg accurate ? Sbb pagi tadi test pakai strip biasa tu nampak 2 line tapi satu line tu terlalu samar. Boleh bagi pendapat atau pengalaman tak

8 Balas

Nk yg save budget sikit beli upt brand dip n tell, dlm berbelas..klu naik double line even samar mmg confirm pregnant, accurate result Atau nk yg lg canggih blh beli yg brand clearblue range from rm30 to rm50..klu cleablue digital usually around rm50 & baca result less than 5 minit je ye..klu lebih dri tu not valid dh

Kalau budget limited boleh teruskan check guna strip tp test 2 hari sekali cos hcg level increase setiap 48hrs. Kalau yg samar tu makin terang pregnant lah tu. Kalau tak menerang, upt error cos result tak consistent. Tp kalau mampu & taknak tunggu lama boleh terus beli dip&tell or cb

saya mula2 pakai biasa punya murah2 je beli kat shopee beli sekali banyak.. selalu kerap buat test tau2 ada 2 line .. baru pakai yg mahal..

boleh beli upt dip n tell, clear blue. cb mahal sikit. upt dip n tell pun okay. ada jual di watsons

blh guna dip n tell, clear blue. tp cb ni mahal sikit n sgt sensitif.

Clear blue

Clearblue