Suhu badan awal kehamilan

Salam, ni suhu saya malam ni, sampai kena telan 2biji panadol, basahkan kpala. Sy sedang ttc dgn opk & folic acid. Lagi 2hari due period. Awal2 sbelum tahu pregnant ada yg demam ke? Saya tkmau check upt awal. Sakit tekak batuk selsema smua takde. Rasa seram sejuk je. Check urine warna clear, tkde bau mcm UTI, breast ada bengkak dua2, perut berangin #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

Suhu badan awal kehamilan
20 Balas

hai sis klu pendapat sy klu kte dh tau pregnt seelok nye klu boleh elak kn la mkn ubat ubatan ni smua ade efek kt baby nt bila dia mbesar perkembangan baby jadi lambat.. termasuk la lambat bercakap mak sy ckp jgn mkn panadol tp doktor tu cakap bolh amik panadol mak sy kata doktor tu mmg smua nye bolh bkn ape mak ckp takut terlebih dos org dulu xde mkn ubat itu ini elok je ank mbesar x mcm budk skrg ni tgok la banyak lambat cakap,sindrom mkn ubat ni smua ade efek..klu mak2 kte dulu awal mengandung demam ke x de amik ubatan2 sb tk berani nk amik tkut efek ke baby lgpon awal mengandung selalu nye ibu2 rasa seram sejuk mcm nk demam bila chek suhu tk demam pon klu betul2 demam terlalu panas sgt suhu tiggi baru pg klinik mtk nasihat dokter tkpon amalkn minum jus lemon untk sejuk kn badan..mc saye klinik dh bg ubat tp sy x mkn pon sb sy dh tau pregnant takut nk mkn ubat2 ni sy x berani klu rase tibe2 je demam jgn mkn Panadol dulu chek pragnant test dlu mne tau sangkut huhu 😃 sy doakan smoga urusan ibu2 smua sepanjang prgnant dipermudhkn sampai melahirkan nt Amiin2 yra ❤

2y ago

Baik tmakasih atas info puan

Wasalam, sy pun sebelum tahu positif sy demam.. panas, sejuk dalam badan sampai sakit tulang belakang, slesma lagilaa haduii + sakit kepala tu hermm.. kurang selera makan, dalam seminggu lebih tu sy start daa makan sikit je sbb rasa kenyang je yelaa kembung perutkan.. mengantuk yg amat😅 tak dapat lawan ngantok tu.. letih badan.. masa tu juga sy rasa sakit breast mcm tanda2 nak period tp tak hilang2 ngilu sakit tu, rasa senggugut.. sy tgu 5 hari lewat period, tak datang2 juga demam lagi tak dapat tidur malam.. sy cek 🥹 tak sampai 10 saat 2 line terang sangat.. first baby ni, time sakit tak dapat nak happy sangat.. 😅 9w4d scan dengar degupan jantung nak nangis pon ada.. sis cek laa nanti yee, tgu lewat sehari ke dua period.. tp tak semua sama tu cik yg sy dengar laa.. ada yg okay je badan ada yg demam..😊

2y ago

Okay. Nanti saya check lagi dua hari. Tmakasih puan

saya pun macam sis. seminggu sebelum sah pregnant, saya kena covid selama seminggu. demam selesema, batuk. makan macam² ubat. selepas seminggu kena covid. demam tak lega jugak. tapi test negative. try test upt naik 2 line😂. rupanya ada pelangi selepas hujan. Masa tuu lagi 3 hari nak period. tapi sebelum saya kena covid tuu saya ada balik jumpa mak ayah kt kg. ada kenduri. ramai kawan² mak doa sambil pegang perut semoga ada rezeki bulan ni. Mulut masin. taktau laa mulut sapa yg masin😂. sebab 20/8 saya gugur. 20/9 period. bulan 10 positive pregnant. skrng ni dh masuk 3 bulan. harap² kandungan kuat🤲🥺. nurse marah sebab tak sabar². huhuu😭 saya taktau sebab sebelum ni saya ttc susah nak lekat.

2y ago

Tahniah..Asal malam je sy datang panas badan tp bukan mcm kena influenza hritu, badan panas je. Sakit sendi takde, next week dah delay period sy test

2 minggu sebelum sy +ve pregnant sy demam teruk. Rasa mcm demam paling teruk seumur hidup sy. Rasa menggigil badan, sakit urat, tak boleh bangun, selesema batuk & sebagainya. Rasa nak tidur je sepanjang hari. Suhu badan pun lebih tinggi dari demam biasa yg sy pernah alami. Sbb sy dah delayed period 2 hari (sy regular period), so decided buat upt & alhamdullilah +ve pregnant.

2y ago

Tahniah.Smoga ada rzwki saya

saya lagi teruk awak,,demam + sakit gigi + kena ulster dkt tonsil,badan mmg naik panas sampai 1 tahap dlm stgh jam tu badan saya bergegar non stop..tpi Alhamdulillah allah permudahkan semuanya..ibu2 kata pembawaan lain2 tpi part demam tu mmg semua merasa..😂😂

2y ago

Smoga ada rzeki cycle kalini

Rasanya 37.3 ni masih normal, sbb suhu badan saya mmg selalu between 37.2-37.3 even waktu belum pregnant, dan dh pregnant. Klu jumpa doc pun 37.3 tk kira demam lg, cuma mungkin awak rasa tk sedap badan tu. Minum air masak bnyk2, dan cek upt awal pagi 😆

2y ago

Normal body temperature ranges from 97.5°F to 98.9°F(36.4°C to 37.2°C)

biasa kalo demam suhu 37.5 dan keatas,ke puan ada pening2?sy demam teruk menggigil masa awal kehamilan sbb kena covid..sy kena covid masa 10minggu dan 28minggu kehamilan..2kali dan 2 2 teruk demam memngigil dan mc

2y ago

Sy tak mnggigil tp tk tahan dgn panas badan sndiri smpai kuatkan aircond

hai awk... Sama lah macam saya masa awal pregnant badan panas je. perut pun berangin walau dah makan ingat kan gastrik... Rupa rupa nya ada bby comel di dalam🥰🥰🥰 Semoga awak ada berita yg baik nanti🥰

2y ago

INSYAALLAH🥰 SEMOGA DIPERMUDAHKAN YE🥰

Kebiasaannya nk dekat period memang suhu tinggi sikit, lagi² kalau +ve di awal kehamilan. Suhu 37.3 still consider dlm suhu normal. Kalau belum period & suhu masih tinggi mngkin sis dh blh try upt test.

2y ago

Ok saya tunggu delay dulu

Better check upt juga utk kpastian. Mcm sy pregnant lngsung takda apa2 symptom. Masa tak pregnant mcm sis laa. Mcm2 sakit kluar rupanya nak period. Jd utk kpastian better upt.

2y ago

Okay