Bayi 2bulan 22hari 4 hari tak berak

Hi mummy semua..nk tanya sy dulu full bf tp sekarang tngh puasa susu sy drop..sy bf + fm utk sementara waktu ni..nk tnya,ank sy dh 4 hari tak berak..tpi dh 3 kali kentut keluar najis mcm tercirit mcm tu..sy ad beli ubat sembelit yg letak dlm botol susu tu dkt farmasi tp ank tetap x berak ii lagi..ke sy slh guna ubt tu..dia bgitau susu x boleh panas..suam ii kuku mcm tu boleh je kan?normal x dia x berak tp sy lebihkn bf dari fm..fm tu topup time susu sy drop shj

2 Balas

Normal sis bf baby tak berak hari2. Kalau dia kentut dan tak kembung jgn risau ya. Bykkan urutan perut, tapak kaki dan calf dia. Nanti dia berak la tu

1mo ago

Ouh sbb ank sy pun time full bf biasa je x berak 6 hari..bnyk kali dh mcm tu cuma yg ni cmpur kn risau sikit..tp xd dah berak dah alhamdulillah..tq sudi sharing tau❤️

4 hari still kategori normal. boleh research tempoh normal baby tak membuang

1mo ago

nanti awak check profile saya, saya ada share how nak buat if baby susah nak berak without ambil any ubat. sebab baby kan risau kalau ubat ubat ni. boleh try sebab really helpful and works untuk baby sembelit.