Hamil 5 weeks dan perut selalu rasa pedih..kenapa ya?

Salam nak tnya, sy hamil 5 weeks dah scan smalam nmpk bulat kecik je dlm 1.13 cm nnt kne repeat lagi 2mnggu..skrg saya selalu rasa pedih perut dah mkn pon masih rasa pedih perut..smpai perut rasa penuh sbb mkn tak nak kasi pedih..siapa ada pengalaman mcm ni..mcm mana nak hilangkan rasa ni ya? perlu consume apa2 ke nak hilang rasa pedih perut ni.. #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Sy sblm tahu pregnant pn rasa pedih dan terbakar perut dan dada. Pernah rasa nk g cek klinik takut gerd, mujur la buat upt dulu di rumah. Mmg biasa awal2 mcm tu, kalau xtahan sgt, boleh beli yg mcm gaviscon tp utk ibu hamil di farmasi. Skrg 11w dh kurang rasa tu☺️

Time pregnant mmg gitu lah tak boleh perut kosong, kena sentiasa ada kudapan sebelum nak makan makanan yg berat2

angin lh tu