Normal ke kalau keluar urat biru kat betis/kaki?

Salam nak tnya, saya last trimester. Selalu masalah kebas kaki waktu tidur.. mcm2 style dqh buat.. tetap kebas. Skg kuar wani biru mcm ni plak. Bahaya ke? Dulu nurse incharge ada bgtw.. klo kaki bengkak dan timbul biru kena inform.....

Normal ke kalau keluar urat biru kat betis/kaki?
2 Balas

ni mungkin Vena Varikos. ada darah tersumbat dkt bahagian pembuluh darah. lg elok awak refer ke doctor or nurse dkt next check up

1y ago

sy pun rasa mcm tu.. tp next appointment 2jan... tu sy cari info dulu.. awal2 lg pakar dah bg sy ubat cairkan darah sbb sy risk prgnancy.

Awak refer ke hospital atau nurse yg jaga awak terus tau.. sbb mcm mcm boleh berlaku d last trimester ni. Extra hati2

1y ago

Mksd sis blh pergi pac ke? Kk appoinment 2jan.