Lepas bersalin,

Salam, nak tnya lepas bersalin misi dah jahit, lepas tu doktor tukar shiff time tu, sy kat labour room lagi tiba2 doktor lain mai selup tangan dia pulak, sedangkan sy dah jahit siap dah. Kenapa macam tu?? First beby sy duluu xmcm tu pon. Dah jahit tuu diorg x check dah, doktor x dak pulak nak selup, dia tngok luka misi jahit ok, ok ja.. #bantusharing

12 Balas

Ya sis, sy pun lps kena jahit tu ada doctor seluk..katanya nk cek ada darah beku yg tertinggal kt dlm atau x.. alhamdulillah x sakit😅 naik wad esok nya doctor lain seluk lg sekali.. alhamdulillah okay je semua🤗

2y ago

adudu seramnya dh la tmpt tu dh bengkak sakit kena gunting n jahit. kena seluk lg adoiii. kalau tak nak tak boleh ke? huhu

Sya pula lepas je bersalin die seluk tuk buang kn drah beku.. N dh smpai wad masa nk balik je die org bru cek lgi tpi bukan cek jahit tau.. Dia seluk lubang dubur sakit die Allah je tau

Wa'alaikumussalam.. Sepatutnya sis ada hak untuk bertanya dan ada hak untuk menolak. Dan sepatutnya sebelum doktor tu buat camtu, dia kena inform pesakit dlu mana boleh main redah ja..

Biasa lps naik ward bru dia seluk untuk check, takut ada kes tertinggal gauze atau ter jahit sampai lubang dubur semua tu. Kalau dalam labor room lagi tk pasti la

Sis xtaye ke nape die seluk? Sy dlu lps doc jahit,msuk wad baru doc lain cek plk jhit..xde pulk seluk ..

ye sekarang prosedur mmg mcm tuh untuk cek darah beku. mmg akan kena seluk walaupun lepas jahit :)

Sy dlu bsalin doc selup ble dpt kluar wad.. Doc nk tgk, rahim okey x, nk tgk jhitan okey x

Aik..xkan dia xtengok dlu dh siap jahit n xtanya sis apa2 ke sebelum seluk?

Saya lepas discharge wad kena seluk tpi lw kt labour room xde

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini. sbb sy bersalin czer