pertanyaan

Salam nak tanyaaa... Mcm ni.. Tanggal 8/11/19 tu sy ada jmpa doc dn sekali test pregnant, pendekkan cete.. Doc tnya sy. Bila last haid sy kata 15/9/19 .. Lps tu doc da chek scan baby da 4 bulan.. Kata doc ni da 4 bulan baby pn da besar tpi knpa haid sy 15/9/19 ? ke mmng salah kira kt situ atau mcm mna? Sbb setahu sy Lmbt haid bulan 8 tanggal 20 an ..

1 Balas

Wslm wbt. Tahniah pn. Situasi kita hampir sama. Bln lpas, semasa scan sy ingatkan bru 4w. Doktor kata ukuran janin da 7w, heartbeat pon dah ada. Sy maklumkan LMP sy 14/9/19 lepas tu doktor tnye, bilangan hari piyed kali tu mcm kebiasaan ke atw putus2, warna merahnya bpe hari, wrna gelapnya bpe hari.. Then, bru sy fhm, sy cuma bleeding bln 9 tu, waktunya pon singkat, bkn piyed sbb kebiasaannya sy senggugut tp x plak kli tu. Biasanya klo da scan, doktor akn rujuk saiz baby tu utk tentukan usia kandungan dan EDD. Jd, sewaktu tarikh LMP yg pn maklumkan tu kemungkinan pn tgh bleeding. Normal x bilangan hari piyed bln 9 tu?

5y ago

🤔Oh gitu. Ce tanya doktor tu apa status period bln 9.