Bisul di kaki anak

Salam nak tanya siapa berpengalaman anak kena mcm ni? sy dah bawak pergi klinik, Dr dah bagi antibiotic and ubat surut bengkak . Tapi mcm xberkesan. Ada tips tak ?

Bisul di kaki anak
2 Balas

Moga cepat sembuh.. Kena tahu punca bisul.. Ni saya copy paste: Punca bisul lain mungkin termasuk: Jangkitan luka Kebersihan yang rendah Memakai pakaian yang ketat Melecet Pendedahan yang kerap kepada beberapa bahan kimia atau kosmetik Gangguan seperti diabetes atau alkohol juga boleh meningkatkan kemungkinan bisul yang disebabkan oleh sistem imun badan yang lemah. Bila dah tahu punca, baru kita tahu rawatan sesuai. Buat masa ni kawal pengambilan makanan/ minuman bergula dan tinggi karbohidrat untuk anak. Sebab bakteria suka gula dan sukar penyembuhan luka jika ambil gula dlm pemakanan.

cuba pergi klinik lain, kalau doktor boleh buat minor surgery untuk buang nanah dalam tu okay la.