Bersalin normal

Salam hi nak tanya. Sespe yg penah ad pengalaman bersalin normal. Induce tu bila nurse akn bg pd kte ye before contraction or after ye? N ptut amek ubat tahan sakit before induce or lepas induce ye?

3 Balas

selalunya depends on bukaan brp besar. ubat & belon sblm contraction. induce drip dkt LR sahaja. ubt tahan sakit hanya dpt bila induce drip sahaja. so klu induce ubat / belon, xde ubat tahan sakit.

11mo ago

ubat tahan sakit tu ada effect bgi sy.. lps dpt tu sy terus tido lena x rasa contraction pn.. tau² doc dtg kejut sruh push sbb dh 10cm.. klau dia x dtg kejut rasanya sy masih tido lagi..