Susu dah pump basi

Salam nak tanya saya pump susu dapar 2 oz saya letak dalam peti bawah bukan freezer lepas 2 jam saya punp lgi dpt lah 4oz baru letak freezer.Kalau campur boleh basi ke sebab pump pada masa berbeza.Sebab saya nak jimat milk storage tu. Sebab bila dah panaskan dia jadi berketul dan rasa dia cm dah masam sikit. Boleh ke campur susu yg di pump waktu yang berbeza?

Susu dah pump basi
1 Balas

Boleh campur tapi pada suhu yang sama dan hari yang sama. Contoh 19/7 1st pump pukul 8am - simpan dalam chiller 2nd pump pukul 10am-simpan dalam chiller 3rd pump pukul 12pm - simpan dalam chiller 4th pump pukul 2pm- simpan dalam chiller At the end of the day boleh campur 1,2,3,4 sekali sebab suhu sama. Yang tak boleh campur chilled EBM & fresh EBM sebab suhu tak sama. Awak kena chill kan dulu fresh EBM. Baru campur then letak dalam freezer pada hari yang sama jugak.

2mo ago

Ya, dalam satu bag yang sama