GDM 28 WEEKS

Salam , nak tanya . Saya kne GDM 28 weeks , mmg kena buat BSP hari2 4 kali sehari tu ke kat rumah sbb sy ada mesin chck tu ? Atau tiap 2 minggu je buat BSP appointmnt kat KK ? .

8 Balas

Mcm sy sis.. mula-mula 2 mgu sekali tp bila bacaan dah ok baru sebulan sekali. Sy sangkut air gula mse minum kali kedua.. darah pun dah di ambil (sblm mgandung) kptsan alhamdulillah xde kencing manis. So sy hnya ada gdm mse mgandung utk prtma kali nya.. klu ada mesin lg senang bt sndri d rmh kmdian wasap je nurse tnjuk bacaan.. klu xde mesin jenuh nk ulang alik mcm sy mula2 dlu sblm beli mesin..

4w ago

Sy baru jmp nurse baru2 ni & dia explain. Senang cite bsp jgn lebih dr 6.7 atau kurang dari 4..

2 minggu skali je sis buat bsp.mcm sy sngkut 28 minggu jugak..checkup slps 28 minggu dah 2 minggu skali..so,sblum hari jumpa nurse mmg kene buat bsp yg 4 kali sehari tu..

sya sebulan sekali je sis . buat dkt rumah je . tpi kena snap gmbr bgi dkt misi . sis bole cuba tnya misi kk mesin sis sama tk bacaan dia dgn mesin kk punya .

sy pom lekat gdm tp bacaan bsp sy selalu hypo. ad tips x nak suruh bacaan bsp normal

4w ago

bacaan sy hypo sis bukan hyper

tiap 2 minggu je sis buat bsp tu, kalau okay sebulan sekali.

2 mggu sekali sis (4 kali sehari)