Berapa banyak baby makan ?

Salam nak tanya saya keliru .. saya tengok orang post 1sudu 2sudu dah memadai untuk baby baru mula makan .. jadi saya ragu2 kalau lebih anak sakit perut ke ? Sbb anak saya makan banyak jugak .. umur 7month

1 Balas

Hai awak. Maksud satu sudu atau dua sudu sudah memadai merujuk kepada situasi di mana selepas suapan yang pertama atau kedua anak sudah tidak mahu makan. Situasi ini normal dan dikira anak sudah makan. Macam anak awak tak tolak suapan yang ketiga dan seterusnya, suapkan sahaja sehingga baby sendiri yang menolak. Bila dah menolak maksudnya baby dah tak mahu.

1y ago

@Ainy ya betul. Cuma pastikan meal portion bersesuaian dengan baby.