pasangan thalassemia beta trait

salam, hi. nak tanya, sape kat sini suami isteri pembawa thalassemia? 2 minggu lepas result blood test keluar and sy disahkan thalassemia trait. husband pulak baru buat blood test semalam and doktor detect ada abnormality dalam darah husband yang kemungkinan ada thalassemia trait jugak and tengah tunggu result blood test lagi sekali. sekarang ni baby dalam perut dah nak masuk 5 bulan. nak tanya if anyone yang ada thalassemia and pasangan pon ada jugak, your babies okay tak? doktor cakap possibility nak dapat anak penghidap thalassemia major 25%. takut sangat apa2 jadi kat baby.#firstbaby #ThalassemiaBaby

2 Balas

Hi awak, ni macam sy 3 tahun yg lepas masa mengandungkan anak sulung. Kami both thalassemia carrier. Alhamdulillah anak sulung nampak ok. Skrg tgh pregnant no 2, kerisauan yg sama juga utk anak ni 😅 anak sis mcm mana okay tak?

1y ago

Alhamdulillah glad to hear that🥰 ameenn terima kasih sis atas doanya, insyaAllah kita bersangka baik kat Allah.. Allah nak rezekikan anak2 sihat cerdas utk kita 🤍

saya tak pernah mengalami. . awak boleh tengok komen dalam post ni https://www.facebook.com/80687412821/posts/10159568570007822/

3y ago

thank you so much for the link☺️