BABY TAK BERAK

Salam nak tanya normal tak eh baby dah seminggu tak berak , baby dah nak masuk 7 bulan saya bagi dia buah pear , baby saya dari 6 bulan sampai 7 bulan asyik sembelit je , padahal saya bagi buah je , dah bagi ubat lacto yang doktor bagi still sama , macam mana ye , ada sape² tahu tak saya kena buat apa , buntu tantshu perlu risau ke tak , baby tak ada meneran , aktif macam biasa , cuma dia dah start makan tapi tak berak dah 7 hari / seminggu dah , adakah anak saya takut nak berak , sebb asyik sembelit , saya risau dia tahan berak . Nak buat apa ye , perut semua okey tak keras baby pun aktif

2 Balas

Tggu smpai 10arie sis..klu menyusu badan normal..LG pn baby aktif,klu lpas 10arie xberak jugak trus g emergency..takot usus tersumbat..

Better pergi klinik untuk doktor check baby puan