32week5days pregnancy

Salam nak Tanya ni Normal ke pada masa ini sakit MCM senggugut Tu 33week 4days . Kandungan sekarang lain dgan yg dlu anaknsulung ok je .takde masalah .yg ni lain sikit.saya dlu tanda melahirkan sakit pinggang je.lepastu kalau air ketumban pecah Tu MCM mna ye

1 Balas

waalaikumsalam , setiap pregnancy x sama pengalaman dia sis☺air ketuban pecah dia air yg keluar x da henti .. dia mcm air kencing tapi air kencing ni bau hancing kan .. air ketuban x .. dia jernih je , if berwarna kemungkinan baby dah berak dlm perut .. so kena pantau laa .. sya dri masok 20w smpai skrng 34w pakai panty liner senang nak pantau if ada bleeding ke leaking ke .. mungkin anak sulung sis rasa contraction je , yg kedua ni mungkin sama mungkin x .. sbb tu pantau apa2 tanda .. ada je salah 1 tanda trus ke hospital jgn tunggu tanda lain ..