Maternity pad bersalin

Salam. nak tanya mummy smua 1.Berapa paket/pcs maternity pad diperlukan lps bersalin? 2.Siapa pernah guna jenama ni ok tak? 3.Dalam 3 wrna ni mna yg ok sesuai pakai ? Tq yg sudi share ☺️ #takutsalahbelimembazir#seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

Maternity pad bersalin
17 Balas

waalaikumussalam..Sy pakai pad jenis ni,10pcs pn dh cukup UTK hari 1-3 sbb time 2 darah BYK.. selepas 2 darah dh kurang boleh pakai pad biasa..kalau pakai yg maternity pad ni besar xpadan dengan darah..rasa membazir..Sy beli yg 20pcs pn xhabis..

saya tak pernah beli maternity pad. pakai sekali yg masa kat lr pakaikan tu saja. masuk kat wad, saya pakai overnight punya lekat kat disposable underwear. sekarang dah banyak pulak jenis pad mcm pants tu.. lagi senang.

Bergantung pd individu.. ada yg jenis darah byk & ada yg x..jenis bersalin normal/czer.. klau jenis gel ni kdg ssh sbb nk basuh je la..blh bw 1 pack je trus

2y ago

betul darah nifas ada byk ada skit.. mcm sy ank sulong darah byk.. mmg kne pakai yg besar.. plus actually.. haid or nifas.. xperlu cuci pad-bungkUs elok2,buang dgn cermat.. lps kluor wad dgn peningnye..kluar 2pg.. mana nk lelama cuci pd yg sekepul full drah nifas dipad.. dgn tggal bby dikatil menagis.. even period pon.. xperlu cuci.. pakai gel lg mudah,xde bocor,gel tu serap padu(bungkus elok2) bung dtmpt yg betul shja

Saya pakai pad overnight kotex je.. awal2 darah nifas tu agak heavy la.. dh seminggu cmtu tak byk dh darahnya.. ada tp tak heavy (depends pada orang)..

beli yg mcm gini pon ok awk.. x payah pakai spender dah.. dia dah mcm pampers

2y ago

sy czer pakai panty ni senang. lagipun dia tak kacau bahagian luka czer. kalau pad biasa, hujung pad tu boleh terkena dekat luka tu. kalau kita period pun, tak perlu cuci pad. kat rumah, nak cuci pun terpulang la. kalau kita keluar pergi mall, toilet awam, kan dah ada tong sampah khas untuk pad, just bungkus pad dengan plastik pad elok elok, then buang dalam tong tu. kalau kita cuci pad tu, then air dari pad tu akan bertakung dalam tong sampah tu, sebab tu jadi busuk.

saya amik yg warna unggu..selesa pakai..besar....sehari saya tukar bila perlu dan dah rasa x selesa..

pakai Libresse. jenama ni susah nk basuh sebab gel.