Ahlan Wa Salan Ya Ramadhan

Salam. nak tanya mommies sekalian.. ape persiapan puasa utk ibu ibu mengandung ni? nak sahur, tu yg pening. sy 11week.. first time mengandung setelah 4tahun TTC.. jom share

2 Balas

sy pernah Dan berjaya puasa penuh Mase pregnant baby 1st, tp Mase tu alahan Tak kuat, masih under control, 1st , Sy rendam kurma no ganjil pd mlm hari, esoknya sahur campurkan dengan susu. 2nd, mmg bykkan mkn nasi, buah2, Dan kurma masa sahur 3rd, kurangkan berjemur atau lakukan aktiviti yg buat Kita hydrated.. moga dipermudahkan, selamat berpuasa sis🫰

saya tak puasa sbb alahan teruk... nnti bayar fidyah je sbb risau alahan teruk bole rujuk site zakat .. ramai tgok kat sni pgalaman baby jantung behenti sbb paksa diri puasa tu risau

1y ago

Kene ganti puasa juga. Kalau tak abis ganti kene bayar fidyah+ ganti mana yg tak abis..