minggu ke berapa ya kita dah boleh start banyakkan jalan untuk mudahkan bersalin?

salam, nak tanya minggu ke berapa ya dah boleh start banyakkan jalan untuk mudahkan bersalin nanti? dan bila dah boleh kerap bersama dengan suami ya? saya dah masuk 35w dah boleh kerap bersama dengan suami dan banyakkan berjalan ke ya?

5 Balas

Sy pun dh 35w. Stiap hujung minggu jln2 pusing mall atau tesco. Tp penat dia fuhhh. Berat betul dkt perut ni ye😂 tp sy xde sakit pinggang pun. Tang perut je berat. Yg senaman bg cepat bukaan belum buat lagi. Tgu 37w kot

saya sentiasa kerap bersama suami tak kira berapa week. jalan pulak rasanya raya ni dah terlebih banyak berjalan. sampai satu badan penat dah. tapi saya baru 34weeks.

Saya start 36 weeks dah sentisa bersama suami . Sekarang 37 weeks . Nak banyakkan berjalan plak . Huhu

sye 36 weeks baru sye bnyakkan berjalan . exersice sikit2 ..skli bngun abes sengal2 ..

mungkin