perut dok rasa tersentak

Salam nak tanya mami2, lately ni perut ni asyek rasa tersentak n rasa mcm urat tarik2 kat bhagian perut. Tpi selalu dok rasa sebelah kiri ja. Kenapa ya mami2? Adakah itu yg dinamakan pergerakan baby? Tpi dia kejap ja. Dlm sekali ja mcm tu tersentak pastu berhenti. Lama kemudian baru rasa balik. Bila pegang perut xdak pulak rasa baby gerak.. Perlu ka sy risau? Kot sy xckup makan ke,perut meragam ke? Mami2 boleh bantu x. ? #firstbaby #21weeks

1 Balas

Baby bgerak kot. Sbb sy pon rasa camtu gak. Tp kalo awk nak selamat, baik tanya doktor mse pi check up nanti.