tips pemakaian bengkung please ?#firstpregnancy

salam nak tanya, kalau lepas bersalin normal, kan kena pantang pakai barut and bengkung, ikat ketat ketat sepanjang hari then kalau nk kencing kita longgar kan je pun boleh kan tali tu? mksudnya tak buka habis..then lpstu pedih tak mcm mana nak elak pedih sblom lap kering2? Saya lagi 2 bulan nak bersalin. #firstpregnancy

1 Balas

Waalaikummussalam. Betul tu mcm tu cara pakai bengkung ikat. Pedih tu tak sangat kot sebab pedih lagi bersalin 😅😂