Nak minta tip turun kan gula

Salam nak tanya dan nk minta tip yg penah jd mcm sy ni.sy mmg xdk kencing manis.tp masa mengandung ni awai²dh lekat.24hb buka buku gula 6.6.lepastu sminggu nk kena minggu air gula mmg sy kontrol dh manis²ni.air gula cut.hari² minum air nyok(sangkut x kalau hari²minum?)30hb kena minum air gula.masa puasa 8+ lepas 2jam 16+ gula tu.mmg tinggi gila.mcmana nak turun kan gula ni.ada tip x?

1 Balas

control gula bukan sekadar air manis je tau. kena tgk jenis makanan yg awak ambil tu pula mcm mana? nasi byk mana? ada pengambilan karbohidrat yg tinggi ke? itu semua pun gula

1y ago

saya baru teringat mlm tu sblm sy stop nak puasa sy makan sebiji buah naga.adoiii mmg sy terlupa sgt yg buah pon ada gula dia jgk xpe²lepasni beringat dh