Wean off anak 2y3m

Hi salam, nak tanya cara wean off anak. Anak dah 2y3m. Susah nya sampai asik bergantung je nonstop. Bg botol tknak 😢 bg susu kotak thru cawan also tknak. Mmg nak bergantung je, dh buat mcm2 masih tk berjaya. Tpi time menyusu not too often cm sebelum ni. Dah kurang #pleasehelp

1 Balas

belikan botol straw .lepas tu sapu jadam pada puting setiap kali dia nak .bagi makan sarapan, tghari ,ptg mkn ringan dan malam ..kalau dia nk makan bagi je ..nty dia kyg dia minum air masak atau air sirap manis² buah ..nty kyang dia tdo ..alhamdulillah anak sy 2y 2month behenti susu badan .

2y ago

Okok saya try tgk cmne, harap2 boleh wean off asap.