Anak reject susu dalam botol (fm)

Anak saya baru sembuh dari HFMD. Waktu dia sakit mulut tu mmg dia taknak lgsg minum susu..sy cuma paksa dia minum susu guna picagari. Sekarang ni bila dah sembuh pon dia masih xnak minum susu formula dalam botol. Tapi bila bgi susu kotak full cream dia minum habis. Persoalan saya bole ke anak umur 1 tahun 6 bulan minum susu full cream dalam kotak sahaja?#firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

boleh. susu bukan lagi keperluan utama baby. kalau baby minum susu fullcream tu pon dh okay. tak perlu risau. boleh banyak intake dlm pemakanan baby awak