Asalnya ruam merah

Salam nak tanya. Ada tak anak momyy yg jadi cmni? Ada ubat x nk hilang kan....

Asalnya ruam merah
5 Balas

baby saya pun kena mcm ni. start dari kena ruam panas. alhamdulilah dah hilang. cuma muka dgn kepala masih ada biji2. nurse kk suruh banyakkan baby kena angin dan kurangkan bedung. hari siang, saya rajin pakaikan baby baju lengan pendek atau baju lubang2 tu. bedung waktu nak tidur je. waktu susu atau waktu main, saya bukak bedung kasi baby kena angin luar dan kipas

3w ago

em mgkin krim tu tak sesuai dgn baby kot. banyak kena try and error kan dgn baby ni😌 semoga cepat baik ruam baby2 kita. kesian tgk

Penah jadi tp sikit je and saya letak losyen alhamdulillah okey. Puan try angin2 kan dia dkt area berlipat tu. Dia ada tgglkan kesan tompok2 putih tu. Tktahula napeeee and boleh hilang tak

cuba cari diaper cream kat farmasi. anak saya pakai dalam seminggu alhamdulillah baik. kulit pun jadi licin je

ada pakai bedak2 ke?

3w ago

haah boleh sis sbb dia macam terperap kt leher tu kan .. klau tgk ada yg meleleh, keringkan cpt2 .. peluh dia ke, hrap xsemakin teruk ruam nyaa .. risau dia sakit nanti