Ubat cair darah

Salam n hye semua, Nak tnye sape yg kena makan ubat cair darah masa preggy? Sy ni doc suruh makan ubat cair darah. Katanya sbb bmi atas 35,usia dah 36 dan kandungan anak sulung... Tp tiap kali kalo cek tekanan, sy punye bp ok jer.. Kalo bacaan bp sy x ok logic gak la kena makan.. Maka sampai skang sy x makan ubat cair darah tu..kadang2 ase nak makan.. Kdg2 ase mcm xmo la.. Ade yg kena mcm sy ke??? Komen peliss.. 😂😂

7 Balas

awak kena makan sbb high risk pregnancy. kalau x makan awal ni nanti risiko kena pre eclampsia tinggi. baby akan lahir pramatang. doctor x bagi kalau x perlu. jaga diri ya mami