Masalah GDM

Salam mumy2 semua,nak tnya kalau kta yg sangkut dgm ni akan d suruh bersalin awal ke?

7 Balas

tgok sis gdm apa, mcm sy gdm on meth. isnin ni sy kena serah diri genap 37week 2hari.. ikutkan sabtu hari ni dh kena serah diri tp doc amek date ofis hour je terus.. induce balloon nanti saya, doa kan saya iya

1y ago

sya gdm on diet,semoga sis d permudahkan untuk bersalin...

saya gdm insulin pernah. gdm on ubat pun baru je bersalin 10/3. on 36weeks6day. patut indue 37weeks tapi bby nak keluar awal sehari tak bagi mama dia kena induce 🥰

tngok jugak Klau gdm on diet boleh je bersalin ikot due tapi tak boleh lebih lah...Klau gdm on ubat 38weks dh kena serah diri..

Kalau mcam sya gdm on diet dr kata kena serah diri sehari awal dari due date.. tak boleh lebih dari due date

untuk yang ada gdm doktor takkan bagi bersalin lebih dari due, selalunya 2 minggu awal.

saya gdm on insulin, kena serah diri 28.03 38weeks , doc kata induce duluan 😬 ,

selalunya gdm ada yg bersalin awal