RASA SEDIH KALAU SUAMI XDE DEPAN MATA

Salam mummy2 , suami sy polis…tahu la kan polis nie kerjanya mcm mn…kekadang time cuti pon kene kerja…masuk 6 bulan ni perasaan sedih tu melampau..setiap kali suami g kerja mesti sy nangis…padahal office husband dekat depan rumah je…fikiran ni asik fikir benda bukan2 je hm😢 air mata ni auto akan keluar kalau suami xde kt rumah

5 Balas

Saya pun sama sis . Lagi2 suami askar , pjj pulak tu 😅 Tapi lama lama nanti bila dah biasa , tak rasa sangat dah sedih tu . Cuma kalau boleh jangan berterusan macam tu , boleh effect baby . Cari something yg boleh buat sis lupa sekejap dekat suami yang tengah kerja tu . Insha Allah takde apa tu 😉 Overthinking tu normal bagi perempuan . Kadang saya pun fikir yg bukan2 pasal husb time2 pregnant ni tapi tu semja mainan perasaan je , padahal dia elok je takde buat perangai 🤣 Bila pregnant ni , kita more sensitive so jangan di ikutkan sangat perasaan tu ye 🤍

Bersabar ya, Puan. ☺️ Memang time pregnant ni kita akan jadi sensitif, emosi kadang² tak menentu. Cuba cari @ buat aktiviti yg boleh distract drpd fikirkan kesedihan tu. Saya pjj. Sedih berjauhan tak boleh nak cakap macam mana. Sedaya upaya cuba alihkan kesedihan tu. Kadang² bila sedih tak dapat dibendung tu, kena cari juga masa yang sesuai untuk luahkan pada suami. Saya doakan yang baik² saja untuk Puan sekeluarga. 🤗

sy simpati ats kesedihan awk, sabar ye, walaupun nmpk mcm manja tp org mngandung mmg sensitif, bnyk2kan berdoa yg baik2 utk suami mudahan Allah jaga dia selalu dari perkara yg xbaik amin, doa isteri mustajab utk suami, sntiasa lah berdoa utk suami, tak rugi

mmg mcm tu sis.. suami sy layan mcm tuan puteri.. ksian kadang2.. tp bila dia ignore rasa nak nangis mcm bdk kcik 😓 xblh control.. klo blh nak suami 24jam je dpn mata... naya btl kali ni..

Salam. Hormon semasa hamil memang lain. Dah jadi mak² memang akan senang sensitif sis