Sakit payudara

Salam mummy's semua, nak tnya dalam usia kndungn 2 bulan perkara biasa ke klaw ibu sakit breast (mksd duk rmh tk pakai bra)

6 Balas

haah... normal je. tapi, jangan X pakai bra lak... at least beli n pakai la bra size besar sket Dr biasa. jangan biasakam x pakai bra. ini supaya breast Tu tertampung. ni utk elak breast Tu melorot ke bawah... terutama bagi yg breast size agak besar...tapi, kalau NK tdo.... better X yah pakai bra

normal. nurse pernah cakap, sebab body kita dah nak produce susu, sebab tu breast sakit. time pregnant ni kalau boleh pakai maternity bra, atau wireless bra. kalau duduk rumah, braless je senang

Saya masa 1st trimester sakit betul breast sampai tido pun tak boleh mengiring sbb sakit dia bertemu tu. Ingat balik seksa betul ye 🤣

5mo ago

sama.. rasa mcm nk nngis.. 🤣

elakkan pakai bra terlalu ketat elakkan pakai bra yg ada besi

normal sis , saya waktu tu bahagian puting sensetif

biasa. kalau sakit sangat boleh tuam.