Ruam ke ni

Salam mummy nak tnya , masa awal lahir haritu anak saya kulit muka okay je. Tiba2 nk msuk sbln hritu jd naik ruam mcm ni. Dah pg klinik doc ckp ruam sbb pnas . Jd sampai berkuping. Dekat muka pn merah2. Dekat muka je bdn tkde . Pakai krim klinik pn macam sama je. Ada try jgk beli Cetapil Baby tp mcm tkde perubahan . Kesian plk tgk muka merah2 mcm tu🥲🥲🥲#bantujawab #ingintahu #ruambaby

Ruam ke ni
8 Balas

saya pakai cream cetaphil baby tu, berkesan dengan anak saya, anak saya jadi ruam lagi banyak 🥹 habis badan dan muka, doktor suruh pakai cetaphil tu, berkesan dengan anak saya.

Anak saya pakai mustella cold cream ok, esoknya akan kurang. Tapi ruam tu akan ada je takkan terus hilang sebab normal, so bila ada boleh apply.

Awak pergi KK ke? Jika ya, saya sarankan awak ke klinik pakar kanak2 atau klinik pakar kulit.

anak saya pun jadi macamni. saya apply lotion dengan powder bzubzu tu. berkurang dah

3w ago

Sama lah. Saya pakai brand bzu bzu. Memang elok

Baby sy pakai calamine lotion je dari kk. Ok sikit ruam dia

sama ar ank sy, leher n belakang telinga merah2 n berbau

cuba try cooling lotion brand bzu bzu.