37 minggu nak lahirkan baby. Sebab risau lama-lama dia kat dalam

Salam mummy, Ada yg pernah mintak utk lahirkan baby masa 37 minggu. Dekat hospital gov boleh ke?

3 Balas

kenapa nk risau. mmg allah dh tetapkan kandungan sampai 9bulan bersamaan 40w. kita tak boleh suka2 nak request utk bersalin kalau belom sampai masanya. kecuali awak ada sakit yg perlu utk awak bersalin awal. yes boleh. contoh mcm gdm. selagi air ketuban xleaking. pergerakan baby awak cukup 10x. mean baby awak okay dlm rahim awak doctor mmg ada bg tarikh tak boleh sampai due. kalau risau pegi scan swasta tiap2 mggu awak. utk lihat condition baby awak. xde mslh utk scan. scan xmembahayakan baby dlm rahim kita.

1y ago

*swasta ni boleh sbb kita bayar. gov susah sikit. ada kwn sy yg bukaan dh 3cm kena tahan ward. tp bukaan masih setakat tu lg. dia req induce pon doctor xlyn. doctor bg tarikh smpi next week kalau xbersalin bru induce

xboleh. btw, dah Allah yg bagi mengandung 9bulan 10hari, so x perlu risau lah. jgn buat kerja Allah. doa je byk2.

1y ago

terima kasih puan. saya Rasa xleh terlebih due sebab Ada gdm. doakan saya ya

apa yg awk risaukn smpi nk lahirkn baby awl? awk ada apa2 sakit ke?

1y ago

Anak 1st saya klua 36w4d, anak kedua saya 37w1d. Apa yg awak doa, biasanya makbul hahaha doa yg baik2 ya..