Sukar Tidur

Salam mummy ada x mlm2 susah nk tdo ngn sesak nafas lg pusing kanan ok sikit tp xleh lama sakit blkg.. Camne mummy wat?

17 Balas

Sy tgh alaminya skrg.. Kerap sakit pinggang.. Klau x kena gaya baring, duduk, or brjalan.. Mmg sakit kt bhagia punggung.. Dulu anak 1st x de mcm ni.. Jln laju je.. Buat keje berat2 pun xde mslh.. Ble tgk akak2 yg pregnant jln slow2.. Xlarat buat keje... Sy pelik teruk sgt ke rasanya.. Skrg pregnant anak 2nd.. Ya Allah bru la tau mcm mana rase.. Pdhal skrg surirumah.. Boleh byk berehat.. Tp tetap x larat..sakit pinggang.. Bila tido xbetul cara mengiring mmg meletop2 tulang.. 😅😅 Betul kata org tua.. Setiap anak yg kita kandungkn x sama sakitnya..

5y ago

Sama la sis anak second gak ni sis.. Dlu first happy je siap boleh buat byk kja.. Xde alahan..

Tidur mengiring je selama pregnant nie, biasakan mengiring kanan kiri, sendal je bantal kat belakang supaye kite tak tidur terlentang. Will effect us and baby. Baby akan menendang kalau kite baring terlentang. Tanda baby tak selamat. Time tertidur dye akan tendang, so cepat2 tukar posisi mengiring. Kite kene beware, jgn malas2, jgn layan tak layan. Peka masa tidur.

Saya pun masa 20 weeks da sesak nafas x tau nk baring mcm mna lagi Semuanya sma je bagi sa 😢😢dulu ank 1/2 ok x ada rasa apa2 ne makin berumur da mcm2 skit uhuh Tpi apa pun sa enjoy Dan angap ne sebagai kenangan bila ank2 sa bsr2 nanti 😍😍

Kalau sesak nafas tu tinggikan bantal kepala sis. Kalau sakit belakang pulak letak 1 bantal di pinggang Dan 1 bantal di bawah perut. Bagi sama sama tinggi...

Sama la..kena letak bnyak2 bantal..then.makan ostematrix.. Memang tidur jadi lena n sakit2 pun makin kurang..

Kalau jadi saya bantal letak kiri kanan.. Lepas tu mintak husband gosokkn belakang badan..

Waalaikumussalam, macam saya, saya akan sendal bantal depan dan belakang.

sama la sis..sy dah 35w6d tidur pon susah sngt sbb sesak nafas huhu

5y ago

sy jm3 subuh bru tido smlm sis,tu pun jm5 dah bgun hmmm sabo je la

xleh lenaaaa...sakit sgt2 smpai mnangis..tampal koyok pon xrasa paaa..

4y ago

btoi2..sy pon sama le..seksa nk lena pon..dah lena kjap2

sendal blkg dgn bantal..dan baring la dgn gumbiranya