Sukatan susu

Sy nk thu ,mcm mana nk tahu kena naikkan sukatan Oz susu formula tu mengikut umur.? Blh bg tau umo dari NB smpai umo 1thun sukatan susu tu kne bancuh brpa ..smpai skarang x brpa faham...atau tgk dia dh kenyang tu kira cukup ke apa? Skrg ank dh 7 bln.t #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Kena tgk packaging susu formula tu awak. There will be slight difference ikut brand but mostly all the same. NB will start with 2 Oz with 2 scoop of milk (sy guna enfalac), dan tgk juga kekerapan berapa kali minum. Contoh mcm baby sy minum Enfalac, kekerapan minum 7 kali/ 1 hari untuk 2Oz. So, gap dlm setiap 2- 3 jam dah kena bg baby minum susu. Bila baby makin bertambah bulan, air dan scoop pun akn bertambah. Kekerapan minum akan berkurang.

2y ago

trime ksh dgn jwapan yg jelas itu

tgok kt packaging susu tu