Minta kasi semangat untuk breastfeeding…

Salam mummies ..Sy nk share and mnta nasihat/semangat mummies yg bf. Sy stress dan asyik risau susu anak tak ckup. Sy bekerja dan perlu pump time keje. kalut2 kdang nk kejar demand anak ni sbb susu sy ni alhamdulillah ckup2. tapi ckup2 tu hri ni pump esk guna, xde stock dh dlm freezer sbb mula2 keje hri tu mmg skit sngt susu. sy dah cuba terbaik dah nk kerap pump tpi ye la kdang2 busy time keje then balik nk uruskn rumah. jgn salah phm, bkn nk merungut sy enjoy sngt dpt bf anak. bersyukur dengn susu yg ada. anak pun sihat. tapi kdang2 ada hari sy down sngt and penat. Org keliling sy x phm, smua sruh top up dgn formula dan pelik apa yg sy duk stress sngt.. sy niat klu boleh nk menyusu sampai 2 tahun klu ada rezeki..hrap ada org boleh share jgk pengalaman bf utk sy semangat skit. 💪🏼😭 #pleasehelp

2 Balas

Isu pertama ialah puan stress dan risau. Jadi, puan uruskan dulu stress dan risau tu. Better dapatkan consultation penyusuan dgn kaunselor penyusuan bertauliah. All the best ya!

tolong sy plis. sy sedih sngt. susu tak ckup hri ni. penat nk pump 😢😢😢 mcm nk give up dh …