Kehamilan tak jadi

Salam mummies.. korang penah x kerap jadi chemical pregnancy? Sy rse masuk ni dh 4x jdi. Upt positif tp lpas seminggu dia kluar drah sikit2, smpi lah byk mcm period. Lpas dh dlm 2hri mcmtu upt jdi kabur then negative. Ade yg berjaya ke hamil lps chemical prgnancy ni?

Kehamilan tak jadi
6 Balas

Efferty elok , dia macam foodsupply saja. Boleh amalkan fish oil blackmores & DHA or calcium. Suami pun boleh makan iron folid. Sy 2x chemical & kehamilan tak jadi. Means mybe ialah sperm problem. Sy ada tips , cuba suami isteri minum sebelum tidur - air rebus kayu manis atau rendam dgn air panas pun boleh. Rendam tu sekejap je. Bila air dah sejuk. Boleh perah sikit lemon untuk hilang rasa sikit pyorr kayu manis. Ini sy buat setiap malam. Saja2 buat rutin , alhamdulilah selepas tu dalam jangka 3/4bulan tu sy dah pregnant sebulan.

wsalam...sy pernah 2x..x mnjadi..gugur sndiri d usia 7w dan 8w.. masa scan x pernah nampak apa2...lpas gugur tu saya n suami amalkan hdup sht, kami jga makan sgguh2..alhamdulillah asbab tu, Allah bg rzeki lg...dan bila scan nmpk dh heartbeat.. moga mommy kuat ye..insyaAllah ada lg rzeki awak 🥰🤲

5mo ago

kmi berdua minum susu efferty je puan...dan suami ada makan speman jgak..kami makan makanan real food mcm ikan..sayur kami makan sayur celur je

Saya dalam setahun, 3 Kali Jadi macam Ni, 7w, 6w and 4w..tapi, Alhamdulillah, lepas amalkan makanan² yang dapat mengukuhkan Rahim and minum Susu, Saya sekarang hamil 12w..Saya doa semua mummies² to be, sabar and sentiasa dilindungi yang Maha berkuasa..

sy pernah kena chemical pregnancy, tp 31/10 dktr kata sy pregnant , lepas seminggu sy try test upt negative je🥹🥹, 23/11 ni ada appt scan di kk harap2 bukan chemical pregnancy lagi🥹🥹

Janin tak sempurna tu. Maybe sis boleh gapkan dulu sebelum next pregnancy utk bagi laluan healty lifestyle. Penting utk dpt sperm berkualiti etc

5mo ago

dan ovum yang berkualiti juga 😉 setuju ni. cuba buat perubahan lifestyle suami isteri. sis boleh cuba baca buku it starts with the egg. google je, ada free PDF.

sy bulan 5 hri tu, lpas tu trus mkn folic asid n skrng pregnant blik dh 11week..