Baby jaundice

Salam mummies. Im humbly nak mintak tolong mummies doakan kuning baby saya turun. Asyik naik je. Sekarang baby umur 8hari kuning dia 10.1. susu badan saya tak banyak. Saya takut kena admit. Saya betul2 sedih.😭 #firstbaby

2 Balas

semoga dipermudahkan urusan ya. susu awal2 mmg tk bnyak. badan kita akan produce susu ikut demand baby. sbb tu nurse slalu suruh kejut baby n nyusu. baby bawah 3 bln ada rooting reflex yg mana dia akan detect apa2 yg bersentuhan dgn pipi n bibir dia. sign untuk dia minum susu. keep offer susu ke baby n stimulate breast. inshallah susu makin bnyak. 1 lgi, picit2 hujung nipple sis untuk stimulate susu ya. doa yg baik2 yaa sis. jangan stress2. sy anak prolong jaundice. slalu 140, 170. smpai stress. last2 sy pegang kata2 if it's meant to happen it will be. Allah sevaik2 perancang. mcm2 dh sy usaha tpi anak tetap jaundice jugak. sy berserah. rupanya anak prolonged jaundice sbb dia prem baby. tkpelah janji milestone anak okay. sy pun tknk stress lebih2. endup hilang sndiri. semoga dipermudahkan urusan ya

2y ago

ur wc sis. jgn sedih2 ya. baby menyusu ni sis boleh follow nadmasrom & ig bestmenyusu. bnyak info dri diorg.

Awal2 akan naik nanti ia turun . Kerapkan susukan anak sejam ke 3 jam sekali. Bagi anak gerak2 supaya kerap kencing dan berak. mudahan bacaan kuning anak turun dgn baik tanpa mudarat 🤲🌻

2y ago

🌻