Makanan untuk baby elak cirit dan sembelit

Salam mummies. Anak sy 8 bulan baru lepas baik cirit (doctor kata maybe sebab dia suka masuk benda dalam mulut semasa dia selsema dan batuk sebelum kejadian cirit tu) dan dia ada juga sejarah sembelit masa 6 bulan. Skrg sy confuse nak bagi makan apa kat dia. Nak bagi nasi atau pisang takut sembelit. Nak bagi buah kiwi atau mangga takut perut dia upset pula and jadi balik cirit huhu. So macam mana ye?#FTM #firsttimemom #bantusharing

2 Balas

anak sy mse bru baik cirit sy bg bubur kosong je.. lps tu sy bg mkn mcm biase.. nasi+ayam+sayur.. bg mangga pon ok je berak mcm biase..

wasalam. selalu menu mkn dia mcm mana?