Tiada alahan langsung

Salam monmies. Saya dah 10 weeks. Normal ke kalau tiada alahan langsung dari awal preg? Saya first time mom. Badan saya rasa mcm biasa je. Boleh makan n masak macam biasa. Cuma breast rasa sakit sikit, n kadang2 ada rasa cramp perut. Yg lain setakat ni okay je. Normal ke mommies?

6 Balas

Sis sy anak ptama sblum gugur takde alahan smpai dia gugur 8 week 4 hri pun sy taktahu ingt nk tgok dia gerak chck 12 weeks tp no fetal heart. Skrg dh ade alahan dia bapak dia pun kene skli muntah hijau pahit masam. Sy punya muntah air buih2 msm phit pdhl sy dh mkn.. Tkde gastrik taktauk knpa. Breast pun kembang loya nk tdo mls... Tkpe sis syukur and hti2 okay...

huwaaaa baguslah xde alahan sis... bersyukur sgt. yg ade alahan ni sgt2 berdoa bilaaaa lah nak hbis alahan dan ade selera makan. saya lah tu.. =(

Normal.. Sy dari awl sampai dh masuk trimester kedua, Alhamdulillah tiada sebarang alahan.. Kdg2 tu sampai rasa lupa diri ni mengandung 😅.

yess doktor cakap normal sis! coz i pun sama Alhamdulillah Allah permudahkan takde alahan langsung. just enjoy the journey!

Normal je sis. Untung takda alahan sy dari awal tahu pregnant sampai 5bulan😫

Normal