Batuk during pregnant

Salam monmies , ada tak petua nak hilangkan batuk tanpa makan ubat batuk . Saya tekak gatal sangat sampai batuk teruk . Minta mommies share petua ya . Saya baru pregnant 7minggu . Takut nak makan ubat batuk .#pleasehelp #bantusharing

19 Balas

sy ade tgk tiktok doc,katenye kerapkan berkumur dgn air garam suam,atau dgn mouth rinse yg dijual di farmasi..

Saya sarankan Puan dapatkan rawatan di klinik. Doktor akan prescribe ubat yang sesuai untuk ibu mengandung.

kdg batuk terlalu lama ni d sbbkan gastrik..mkn ubat batuk tak baik2, cuba mkn ubat gastrik.

2y ago

minta dgn dktr ubat gastrik

waalaikummussalam boleh cuba minum air madu dan air suam. biar tekak cepat baik :)

yela sama ni..gatal tekak..sakit perut ngan tulang rusuk..

Sy bancuh madu dgn air, klau xllu bole perah limau skli

minum lemon kosong atau tambah madu. makan strepsil.

minum lemon campur madu

strepsil lemon.