g6pd

Salam momy g6pd ni bhye tak..cmne nk kurangkn kuning anak?

1 Balas

Sbenr ny g6pd ni xd la bhye sgt2 . Asalkan pntg lrg dia kita ikut baik2 . In Shaa Allah ok je awk . Kuning tok bby g6pd mmg akn naik turun sbb drh kuning lg bnyk dri drh merah . Awk kne rjin2 kn je tok susu kn dy . Supye bby bnyk berak kencing . Dh 21ari nt kuning dy xtrun dri 5 bru la doc akn check kencing dan drh tok tau dlm bby mcm mne. Arp2 turun la ye awk . Saba ye . Ank ke 3 sy pn g6pd .

5y ago

susu fm bnyk jenis sis . bkn semua soya . nk tau sesuai kne cri yg mmg serasi dgn ank kita . sbb lain2 ank lain2 kesesuaian ny . bole try error dlu susu2 lembu yg ad . klau najis ank keras cirit dn wrne pudar . atau ank munth2 truk brmksd xsesuai susu fm tu kt ank . najis bby yg cntik . semua kuning . atau kuning ad sedikit tompok2 ijau . bru mksd ny susu fm tu sesuai dgn ank .