HB LOW , BANTU SY 🥺

Salam moms..sy skrg bru 21 weeks , first trimester around 8-10 weeks Hb sy ok je 12.2 .. masuk je 11 weeks ke ats & smpai skrg Hb sy low & susah btul nk naik,duk main 9.4 camtu je ,ada x petua utk naikkan HB?🥺 jambu batu blh katakan hari2 sy mkn ,mkn pemakanan yg blh naikkan Hb tp tetap jgk xnaik 😩 - First ubat yg sy dpt yg 4 serangkai tu - Zincofer xjln sbb sy muntah balik - Then skrg sy baru try iberet 2 minggu #firstmom #bantusharing

66 Balas

Hi sis, ini yang doktor sarankan pada saya tau untuk menggelakkan HB turun semasa pregnant lagi lagi di awal trismester..saya pon macam sis juga.. doktor sarankan pada saya kalau boleh elakkan minum minuman bersusu dan berkefin sebab itu salah satu punca HB kita turun..pastu banyakkan makan buah buahan alhamdulillah saya amalkan HB saya tak pernah turun 12.2

1y ago

Minuman bersusu mksud sis air yg dicampur dhn susu ya?cntoh mcm laici + susu camtu ye?