BABY AKTIF (MASHAALLAH)

Salam moms normal x baby terlalu aktif ? MashaAllah Tabarakallah..bkn apa , sy seronok time dia aktif ..cuma risau takut b’belit tali pusat je..NAUZUBILLAH MINZALIK.. - Skrg kandungan baru 28 weeks 3 day,tp kenapa kdg2 baby mengeras,bila sy tekan perut tu dia beralih tempat,nk2 lg time tido kalau bgn tu nk trkencing dibuatnya ,sy firstmom byk yg sy x tahu 😅 #ingintahu #firstmom

5 Balas

Mmm tu la sbb kena kira tendangan baby. Kalau tak cukup 10 kali, segera ke hospital bahagian kecemasan. Saya scan sampai minggu 37 okay je. Tapi bila bersalin minggu 38 baby in distress (heart rate baby tak cantik), tengok2 leher kena lilit ngan tali pusat. Nasib baik doktor cepat potong sikit kat bawah dan guna vakum

klu ckup 10x tendangn, ok je.. nurse pesan wktu ckup 10x tendangn ptutnye lebih kurg sme je.. contoh klu smalm hbes kol 5, hri nie mgkin kol 4 or 6.. tp klu tbe2 kol 12 tgh hri da ckup, yg nie kne rsau.. bley peg klinik utk scan..

anak sy aktif masa dlm perut. hujung2 trimester tu bila start pkl 12 dia gerak ada 1jam smpai sy tkleh tdo. kuat dia tendang. bby girl. bila dh kluar je tgn ngn kaki tk reti duk diam😆

12mo ago

harap2 kali ni baby girl sbb kuat sangat ni tendangan.. sayaa bru 23weeks.. anak sulung boy harap2 yg ni baby girl pula.. amin

saya 22minggu pun baby aktif bukan main .kadang2 xgerak minum air sejuk aktif balik dia😂

Baby sy pun aktif masa dlm perut. Alhamdulillah takde terbelit pun masa keluar