berat badan naek mendadak?

salam mommy2 semua..sy stress sgt skrg...mse buat buku pink kandungan baru 7 week..berat time tu 58.5kg..okay..then...smlm checkup lg 10 week 5 day...timbang2 berat smlm naek smpai 61kg...dlm 4 minggu naek 2.5kg...sy terkejut sgt...misi pn ape lg...mrh jgk laa...sbb naek byk sgt...ptutnye naek 0.5kg je..sy xtau laa...jd selera mkn sgt skrg...tp hb smlm 14.9 n urine pn normal...cme yg tulisan merahnye kt buku tu part berat la...yg laen okay..pstu misi bg tarikh 2 mnggu lg dtg smle checkup..misi mtk berat kene maintain 61kg je atau naek 61.5kg je...sy buntu sgt skrg...sy kalau x jumpa nasi akan jd menggeletar sgt...tolong suggest ye mommy2 ape yg sy perlu amik utk bekpes...lunch n dinner...mknn yg smple..ringan..tapi boleh mengenyangkan...smoga dpt mmbntu sy supaya xnaek byk dh pasni...tq..

1 Balas

Mcm sy berat xnaik byk. Ada naik 500g tu pn turun balik. Turun naik cmtu je smpi 4bln. Bfast sy mkn tp x semestinya nasi. Lunch n dinner mkn nasi. Tp kuantiti x byk. Asal kenyang. Lgpn wktu awal2 tu xde selera sgt. Mkn pn kdg2 paksa habiskn sbb fikir baby. Selain 3wktu ni, klu lapar sy mkn buah ke biskut atau roti. Tp air kosong sy bykkn minum.

5y ago

baik2..sy cbe..tq sis...