pengalaman hamil twin dcda

salam/hi mommy2 kat sini ada yg berpengalaman hamil twim dcda ke? sy nk dptkn nasihat / saranan bkaitan dgn kehamilan jenis ni. ini merupakan kehamilan kedua sy slps ttc 6 bulan. harap ada yg sudi kongsi pengalaman ?

1 Balas

Sy sis. Skrg dh week 36+4days. Next week insyaa Allah elective czer. Doakn sy ya

4y ago

Ooo. Both bbies ke kecik sis? Sy awl2 pn doctor mcm tak yakin yg 2nd kantung blh survive sbb dia mmg kecik comel. Awl2 pn tak leh detect pn ada 2. Mmg doa je blh masa tu tambah2 sy spotting n bleeding. Sy pn morning sickness. Lps mkn muntah tu normal. Lps muntah sy makan lg. Mkasure perut tak kosong. Sy doakn both babies sis membesar dgn sihat. Jgn putus doa tw. Jgn stress2. Sbb mmg akn effect growth babies. Minta support dri fmly and suami. sgt mmbntu. Sy blh stay strong smpai skrg pn sbb suami n fmly. Byk ujian bila prgnt twin ni.