Bintik² @ruam merah muka baby

Salam mommy, sya first mom, normal x ada bintik² merah mcm ruam kat muka baby.. baby sya baru 18 hari, nmpk mcm gatal sya bedung utk elakan dia kacau muka...ni dah hari kedua...ingt nk pegi klinik.. Tapi mak cakap tu ruam biasa nnti akan hilang sendiri.. ada x mommy alami benda yg sama.

2 Balas

Betul. Nanti hilang sendiri. Usually ruam panas. Just elakkan baby daripada berpanas. Peluh baby akan buat naik ruam. Unless awak nampak macam tak selesa atau meragam disebabkan ruam, baru pergi klinik. Suggested klinik pakar kanak-kanak atau klinik pakar kulit.

yup normal tu. ruam panas/peluh. just make sure bersihkan muka baby selalu nanti dia hilang sendiri.