sembelit bayi

Salam, mommy siapa ada petua yer.. Baby sy 2 bln full Bf , da 5 hari xbuang ?.. Normal ker? Ada sesiapa alami.. ☹️

6 Balas

Normal. Kalau baby full bf, selalu muntah, dan kuat menyusu mcm biasa. X perlu bawa ke klinik pun. Sbb sistem pencernaan drg dah semakin matang. Tapi kalau baby kuat merengek, dan malas menyusu baru refer ke klinik

4y ago

Tq sis

kalau full bf normal. baby sy pun mcm tu jugak kdg2. dia serap hbs nutrien barangkali😂 tp sejak amal teknik urut " i love you " senang je baby berak.dlm 2 @ 3 hari sekali. senang kentut jugak. kurang meragam.

4y ago

Tq sis

Saya pernah,7 hari anak xbuang dari 2bln ke 3bln. Masuk 4bln 2-3kali sehari membuang,ok suda.

Xnormal tu sis. Bwk klinik yee.

normal klau full bf x poo 7 hari

4y ago

wc

Normal sis .