Ulcer mulut

Salam mommy semua , saya sedang hamil 37minggu , dari minggu 35 lagi saya tak sihat contoh macam muntah-2 , cirit birit . Minggu ni pula nak dipendekkan cerita saya ada 5 biji ulcer mulut yang membuatkan saya susah nak makan . Saya dah cuba kumur air garam tapi masih sama . Soalan saya , boleh kah saya jumpa dr gigi di KK masa usia kandungan saya nak masuk 38minggu ni ? Sebab rata2 saya baca hal hal pergigian sampai trimester 2 saja 😥😥 #pleasehelp #firstbaby #advicepls #pregnancy #ingintahu

5 Balas

bolee pergi jumpa dentist nanti dentist akan suggest ubat atau masa checkup tuu bolee bagitahu doc,rasany doc yang check biasatuu pun bolee isuekan ubat

boleh je.xdecmasalah pun.bgtaw yg awk ade ulser.sbb sy pun jmpe doktor Gigi 35 w bru ni..☺️

Jumpa doktor beritahu ada ulcer nanti doktor bagi ubat ulcer utk cepat baik yg sesuai utk ibu hamil.

3y ago

Oh risau pula saya sebab sekarangkan saya dah start appointment KK seminggu sekali , so setiap minggu tu lain lain penyakit saya ngadu 😂 tq ya

Jumpa utk pemeriksaan rsanya boleh. Klu nk cabut gigi ja dh xboleh kalau x silap sy. 😊

3y ago

Oh okay terima kasih ya 🥰

Sya nk mgandung tapi knpe skrang kluar coklet2