Haid tak datang

Hi, nak tanya sy dah lama tak datang period last haid 13 january sampai sekarang tak datang haid. Cek upt -ve juga , tapi baru2 ni kadang upt samar2 itupun selepas 15 minit , mungkin evap line ja.sy ada pergi klinik swasta awal bulan ni tapi tak nampk kantung atau any abnormal.sy minta Dr ubat turun haid tapi Dr tak bagi ,Dr suru datang 2 weeks lagi. Ada tak yang macam sy?sebelum kahwin haid sy tak teratur tapi selepas kahwin tahun lalu haid sy teratur. Tapi tahun ni tak teratur pula. Sy tengah ttc sampai skrg#ingintahu #bantusharing #bantujawab

2 Balas

lama tu dari januari. doktor ada check thyroid tak? sis dah cuba cut sugar, minum air banyak, exercise? kadang benda2 simple mcm tu sangat membantu regulate hormone level kita. kalau sis nak, boleh try ambil supplement magnesium. sangat membantu regulate hormon.

2w ago

2 tahun yang lalu perna cek thyroid memang tak ada thyroid.ya lama dah tak datang sy minta ubat untuk turun haid tapi dr tak bagi lagi. Hujung minggu ni appt balik ke klinik tu

Ada tak pengalaman macam sy?