Antenatal checkup

Salam mommy semua.. Mommy lagi prefer checkup swasta atau kerajaan ye? Mana lagi okay?

2 Balas

Checkup swasta perlu bayar dengan duit. Checkup kk perlu bayar dgn masa. Sy lebih prefer checkup kk sebab mereka checkup benda yg perlu sajaa dan tk perlu bayar apa apaa. If rasa nk scan tgk baby, sy pergi je checkup swasta n miss appointment kt kk. Mcm sy, pregnancy sy normal jadi time checkup tk jumpa doc pun sampailahh akhir pregnancy. Mcm kakak sy hb rendah so kk minta checkup n scan every 2 weeks.

sa lg prefer swasta sbb scan nmpk lg clear & stp kli checkup mmg akn scan..puas hti dpt tgk baby stp bln..klu kk, da weeks ttentu jak scan..xtau la klu kk lain yg da scan stp bln