haid berpanjangan lepas gugur

salam mommy semua.. ada tak yg mengalamai haid berpanjang lepas sebulan gugur. ikutkan hari ni dah hari ke-27 tapi darah just spoting.. mula2 je keluar darah fresh dan darah beku.. kenapa ye.. mcmna nak stopkan darah ye.. try buat upt +ve.. gugur hujung bln 1.. tq

1 Balas

Ada pelbagai punca yang boleh menyebabkan perdarahan haid yang berpanjangan...fibroid, dysfunctional uterine...pelvik inflammatory...ni kena checkup doktor untuk keterangan....